Lite kort introduktion

Klubben grundades den 30:e Mars 1944. Till en början så höll klubben till i gamla församlingshemmet (nuvarande fritidsgården). På den tiden fanns inga gummivikter utan det var stålvikter som gällde (och flisiga träflak). När Kallinge sporthall byggdes i slutet av 60-talet så flyttade RAK ner i skyddsrummet. Detta planerades redan under bygget. Det är därför en halvan av lokalen har 10 cm högre takhöjd (annars hade vikterna slagit emot taket). RAK likt tyngdlyftning i Sverige, hade sin glansperiod på 70- och 80-talet.

Var finns vi?

RAK håller till i källaren under Kallinge sporthall. Sporthallen ligger i anslutning till Kallingeskolan. Söker man efter Kallingeskolan i Kallinge så hittar man dit direkt.
Klicka på den blå pilen för att komma till  adressen på Google Maps.

 

Kommer man från väst på E22:an så är det första avfarten mot ronneby man skall ta och sedan köra mot Kallinge. Passerar man ÖB så är det andra (lilla) vägen till vänster efter skyltarna för samhället (kallinge). Kommer man från öst så är det tredje avfarten mot ronneby (och flygplatsen). Sedan samma beskrivning som ovan. Kommer man från norr på väg 30 så tar man vänster i första rondellen innan ronneby och då ser man ÖB sedan (samma väg som ovan).

Baksidan av sporthallen Källarnedgången Korridor/omklädningsrum

Ovan syns baksidan på sporthallen med källarnedgången som leder till lokalen. Normalt är dörren låst men Mån, Ons, Fre 16-18 är dörren öppen och representanter för RAK finns på plats.

Bilder från lokalen