Föreläsning med Inge Johansson

Den 27-28/10 höll Inge Johansson föreläsning i Jönköping.
Inge var landslagscoach i tyngdlyftning i över 20 år och har samlat på sig otroligt mycket kunskap och erfarenhet.

Stort fokus under föreläsningen låg på träning av ungdomar. Bland annat teknikinlärning för ungdomar, när och hur man ska börja träna och hur ungdomarna utvecklas genom åldrarna. Vi gick även igenom träningsmetodik från ungdom till elit, samt vikten av att bygga upp ett lands atleter från grunden/tidig ålder. Inge har under alla sina år rest runt mycket i världen, deltagit på IWF konferanser och kunnat ta del av de historiskt stora nationernas träningslära, som t.ex. Tyskland och Bulgarien. Mycket av den träningsinformation och tekniklära som togs fram då är fortfarande aktuell och användbar, då vi kunde se att tyngdlyftningens grundteknik inte förändrats särskilt snabbt. En del har ju dock förändrats och Inge bjöd på lite insikter om hur modern teknik i tyngdlyftning ser ut och hur den kan komma att utvecklas framöver.

Mycket intressant information att ta del utav och vi fick även med oss många dokument hem som vi kan gå igenom. Vi var hela 8 stycken deltagare ifrån RAK, vilket var riktigt roligt!

Stort tack till Inge Johansson och Jönköpings AK som arrangerade föreläsningen!