Allsvenska serien 2021 – Omgång 3

Lift-off för tyngdlyftningen!

Lördagen den 11/9 var det äntligen dags igen för tyngdlyftnings-tävling, när Allsvenska serien drog igång igen. Det var nu lite mindre än ett år sedan vi fick tävla senast och det märktes verkligen – för det var riktigt bra tryck på både lyftare och publik (så gott det gick med ett max-tak på 50 åskådare). Många av lyftarna kunde fira tävlingsstarten med ett par väl efterlängtade PR!

Video med alla RAK’s lyft finns som vanligt här på Youtube, nu i 4K.

De senaste tävlingarna har vi fått ordna helt utan publik med enbart streaming för åskådare, så det var härligt att äntligen kunna låta publik komma och titta när familj och vänner tävlar i tyngdlyftning.

Det märktes också av att intresset för sporten börjar öka. För nu när vi äntligen får visa upp den på plats ”live”, så var det flertalet av besökarna som tittade på med intresse av att själva gå med i klubben och börja med tyngdlyftning.

Väl till själva tävlingen så var det Ronneby Atletklubb som arrangerade tävlingen i Back2Basics lokaler, med Olofström och Växjö som gästande klubbar. Nu var det ju nästan ett år sedan senaste tävlingen, så det har hunnit komma flera nya medlemmar till klubben och det var därför tävlings-premiär för flera lyftare i lördags. Dessutom var det ett par gamla lyftare (för Ronneby & Olofström) som har hittat tillbaka till sporten och var med och tävlade igen, härligt!

Riktigt kul att tyngdlyftningen och tävlingarna kan börja igen, samt ett stort tack till alla som hjälpte till att ordna tävlingen – b2b för lokal, alla domare, klovare och lyftare/tränare som hjälptes åt för att Corona-säkra tävlingen.